https://www.turkiye.gov.tr https://www.facebook.com/Tekirdağ Fotoğrafları https://twitter.com/tekirdagsehri/ https://plus.google.com/+TEK%C4%B0RDA%C4%9E%C5%9EEHR%C4%B0 http://tekirdagsehri.wordpress.com/ http://www.flickr.com/tekirdagresimleri http://www.youtube.com/tekirdagsehri

KAPAKLI

KAPAKLI
Trakya'da Tekirdağ iline bağlı bir ilçedir. Karaağaç beldesi ile Bahçeağıl, Yanıkağıl, Karlıköy, Pınarça ve Uzunhacı Köyleri Kapaklı’ya bağlıdır. Bünyesinde bir Organize Sanayi Bölgesi barındıran Kapaklı, bir iş merkezi haline gelmiştir. Çerkezköy İlçesine 5 km, Saray ilçesine 15 km uzaklıkta bulunan Kapaklı halkı geçiminin büyük çoğunluğunu Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışarak sağlamaktadır. Kazak Gölü Piknik alanı bulunmaktadır.
Kaynak: http://tr.wikipedia.org
 Trakya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kapaklı İlçesi bereketli toprakları, gelişmiş Organize Sanayisi ile hızla gelişen, kalkınma ve büyüme hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Çerkezköy ve Kapaklı Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 350 fabrika bulunmaktadır. Genel Coğrafyası, Yeryüzü Şekilleri, İklim ve Bitki Örtüsü Kasabamız etrafında yüksek dağlar ve vadiler yoktur.Genelde toprakları aşınmış tepelerden yarı ova özelliği gösteren plato görünümündedir.Yüzey şekilleri nedeni ile büyük akarsuları yoktur. Yer altı suyu bakımından devamsız tabakalar halinde zayıf akifer şartlar mevcuttur.Yüzeye yakın yerlerde düşük kaliteli, daha derinlerde tuzlu su görülmektedir. İlçemiz sahip olduğu toprakların büyük bir kısmı tarıma elverişli olduğu için karakteristik bitki örtüsünü belirleyecek geniş alanlar fazla yoktur.Buna rağmen zengin bir çeşitlilik gösterir.Odunsu bitki türlerinden ceviz,ıhlamur,meşe,karaçam,söğüt,kızılçam sayılabilir.Yıllık yağış miktarının az olmamsı nedeni ile bitki örtüsü bakımından pek zengin değildir.Bozuk orman alanlarında ağaçlandırma çalışmaları hızla devam etmektedir. Kapaklı İlçesi Trakya Bölgesi ve Karadeniz iklimlerinin geçiş bölgesinde bulunmaktadır.Bu durumun iklime etkisi büyüktür.Yörede yarı karasal iklim hakim durumdadır. Kış aylarında Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava bölgede etkili olmaktadır.yazlarda genellikle sıcak ve kuraktır.İlkbahar ve Sonbahar yağışlı geçer. İlçemiz de yaz ve kış ısı farklılıkları fazladır.Yılın en sıcak ayları Temmuz ,Ağustos aylarıdır. Kış aylarında yüksek basınç alanlarının olduğu yerlerde sık sık sise rastlanır.Kasabamızda hakim olan rüzgar kuzey ve kuzey doğudan esen halk dilinde karayel ve poyraz olarak bilinen rüzgarlardır.Nisan ve Mayıs aylarında lodos yağmur, poyrazda Mart ayında genellikle yağmur ve kar getirir.
Kaynak: http://www.kapakli.gov.tr

Hiç yorum yok: